Hånd-LT-2

Isolering af loft

Isolering af loftet kan lade sig gøre hvis du bor i et 1 plans hus. Bor du f.eks i et 1 1/2 eller et 2 plans hus er isoleringen af loftet pludselig en noget mere omstændig omgang. Grunden hertil skal findes i at både 1 1/2 plans og 2 plans huse har skråvægge som ikke kan isoleres ved at indblæse rockwool granulat eller anden isoleringsmateriale. Her skal man altså igang med isoleringsbats. Det betyder som oftest at isolerings arbejdet bliver meget omfattende. Derfor foretager man tit isolering af loftet eller skråvæggene i forbindelse med en renovering, hvor man skal helt ud til undertaget.

Isolering af loftet via indblæsning
Indblæsning af isoleringsmateriale er en hurtig og nem måde at isolere loftet på. Ved at anvende f.eks rockwool granulat sparer man en masse tid i skærearbejde og tilpasning af isoleringsbatsene. De åbenlyse fordele ved at indblæse isoleringsmaterialet ind frem for at bruge bats er:

Det er langt mindre tidskrævende
Det giver et bedre slutresultat, da granulaten kommer ud i alle sprækker og kroge
Det er ofte også en billigere løsning
For at kunne lave en grundig isolering af loftet kræver det at loftet er helt ryddet inden isolatøren går igang. Du kan ikke selv foretage en loftisolering med via indblæsning da det kræver en meget stor maskine samt en speciel form for isoleringsmateriale. Typisk kan en isolering af loftet klares på mindre end en dag inklussive etablering af ny gangbro.

Isolering af loft: Her kan du se hvordan isoleringsmaterialet ligger som små stykker, der er jævnt fordelt over loftet.

Gode grunde til at overveje isolering af loft
Der er mange gode grunde til hvorfor du skal vælge at isolere loftet. Vi kan jo starte med den mest åbenlyse grund – nemlig den at der er en hel del penge at spare på varmeregningen. Hvor meget du sparer er afhængig af flere faktorer. Blandt andet størrelsen på dit hus, eksisterende isolering på loftet samt din opvarmningskilde. Besparelsen er naturligvis størst ved olie som opvarmningskilde. Hvis du f.eks har et hus på ca. 160 m2, med en eksisterende isolering af loftet på 50 mm og efterisolerer med 200 mm så vil du ca. spare 6500 kr / årligt.

En anden god grund som kommer i slipstrømmen på besparelsen på varmeregningen er naturligvis at du er med til at forbedre miljøet. Du vil i ovenstående eksempel forbrænde ca 650 liter olie mindre pr. år – Det svarer ca. til at du kører 15.000 km i en bil der kører 18 km/l !

Udover penge og miljøet så vil du også forbedre dit indeklima på flere forskellige områder. Blandt andet vil du i et tættere og varmere hus ikke på samme måde danne grobund for skimmelsvamp, som der gøres i et køligere og utæt hus. Derudover vil du også opleve en bedre akkustik i huset mht larmen inde i huset. Hvis du bor i et område hvor du er plaget af støjgener udefra vil en isolering af loftet også være med til at afhjælpe nogle af disse støjgener.

Her kan du bestille et tilbud på loftisolering

Scroll til toppen

Bliv ringet op

Hvis du ønsker, at vi skal ringe dig op, så kan du udfylde herunder, så giver vi dig et kald

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.